Begonia este o planta perena, originara sin Insulele Hawaii, are peste 1500 de specii si 10.000 hibrizi, care traiesc cu succes in diferite climate.

 

Frunzele sunt de culoare verde-inchis, lobate.

 

Begoniile sunt cultivate in special datorita aspectului lor, florile avand un colorit spectaculos: albe, roz, galben, rosu.

     
 

Gheranium Planta semiarbustiva, de forma unei tufe compacte ce atinge 40-60 cm in ghiveci.

 

Este destul de rezistenta, nu necesita o ingrijire laborioasa dezvoltandu-se optim si inflorind, in interval larg de temperatura.
Daca sunt crescute in conditii de sera, muscatele infloresc frumos si pe timpul iernii.

     
 

Panselutele. Panseluta este o planta de dimensiuni mici, care creste pe tulpina, atinge cel mult 15 cm inaltime, iar florile au un diametru de 1,5 cm, floarea avand 5 petale, lobate, 3 dintre ele situandu-se deasupra altor doua.

 

Petalele sunt bi-colorate, uneori se regasesc chiar 3 culori, care se imbina armonios. De aceea, in popor, mai este cunoscuta si sub denumirea de trei-frati-patati.

Florile pot fi purpurii, albastre, galbene sau albe.

     
 

Petunia este una dintre cele mai populare flori care se regasesc in gradini. Floarea are forma de trompeta larga iar suprafata este paroasa si oarecum lipicioasa.

 

Ele infloresc in mod continuu, chiar daca unele specii necesita curatarea florilor uscate pentru a le mentine ritmul de inflorire.

Petuniile se regasesc intr-o gama larga de culori, incepand de la alb, galben, si terminand cu nuante de purpuriu si violet.

     
 

Pilargonia : Este o planta semiarbustiva, de forma unei tufe compacte ce atinge 40-60 cm in ghiveci. Frunzele sunt latite, palmate cu margini dantelate sau franjurate.

 

Florile grupate in inflorescente bogate, de pana la 10 flori, pot fi simple, batute, colorate intens in alb, rosu, roz sau in mai multe culori.

Daca sunt crescute in conditii de sera, muscatele infloresc frumos si pe timpul iernii.

     
 

Surfinia este o planta frumoasa de origine Japoneza. Se adapteaza bine cultivarii in ghiveci sau plantarii normale , are o crestere si o inflorire vertiginoasa , putant crea o cascada de trei metri , florile fiind foarte abundente .

 

Surfinia se imparte in mai multe soiuri , ce se schimba in functie de culoarea florilor , de la alb la rosu , de la fucsia la albastru .Surfinia necesita udare regulata deoarece are o crestere foarte rapida , mare atentie insa la stagnarea apei . Frunzele sunt de culoare verde inchis acoperite cu un puf subtire.

     
 

Tagetis. Genul Tagetes cuprinde peste 30 specii, toate anuale, cu înflorire abundentă şi miros caracteristic. Este originară din America de Sud.

Se folosesc în spaţiile verzi pentru ronduri, rabate, grupuri, borduri alături de specii de aceeaşi talie şi colorit diferit.Frunzele sunt penat-sectate.

 

Calatidiile sunt si ele mici, cu foliolele involucrale in intregime concrescute, alcatuind un cornet. Florile radiare, fals-ligulate, sunt evidente, de culoare galbena-aurie.

Contactați-ne
068 092952 Dumitru
069 717108 Valentina

treimuscate@gmail.com