Aquilegia (Caldarusa) este o planta care atinge inaltimea de 60-90 cm. Florile au forma unor palnii sau clopotei batuti si sunt de culoare albastra, galbena sau bicolora.

 

Aquilegia se cultiva prin insamantare primavara, iar inflorirea are loc la inceputul verii. Pamantul trebuie sa fie foarte fertil si bine udat, insa fara umezeala prea mare. O data pe luna trebuie administrat gunoi de grajd bine macerat sau alta substanta fertilizatoare.

     
 

Armeria (Armeria alpina) este o plantă din familia Plumbaginaceae. Formează tufe dese cu frunzele sale alungite, înguste și puțin cărnoase.

 

Frunzele cresc doar la baza tulpinii. Tulpina are 100-250 mm.

 

La vârful tulpinii se află un ghem de numeroase flori mici, înghesuite, de culoare roz liliachiu. Înflorește în lunile iulie-august.

     
 

Garoafa este o planta perena, foarte cunoscuta. Florile pot avea culoare alba, sau roz. Florile cresc in buchete, grupate tulpina subtire. Poate ajunge pana la 45-60 cm inaltime. Are o aroma delicata si un miros suav.

 

Creste in grupuri largi, dense, iar frunzele sunt ca iarba. Prefera soarele direct. Pentru estetica, este recomandata plantarea lor in fata grupurilor de plante, sau de-a lungul aleilor si potecilor din gradina.

     
 

Sedum cuprinde numeroase specii foarte apreciate, nu numai pentru efectul produs de aspectul compact al frunzelor, ci şi pentru florile lor stelate.

 

Sunt, în general, plante târâtoare sau căzătoare; unele specii pot fi chiar fără tulpini, cu frunze reunite în rozetă, sau pot avea un aspect de tufă compactă.

 

Este vorba despre plante suculente cu frunze cărnoase în care se înmagazinează apa.

Contactați-ne
068 092952 Dumitru
069 717108 Valentina

treimuscate@gmail.com